Stresszoldás gyorsan és egyszerűen!

Közzétette | 2013. október 02. | Aktuális, Stresszkezelés | Nincs hozzászólás
Stresszoldás

Nem tudja, hogy levezetni az önben lévő feszültséget? Kövesse tippjeinket, keresse fel stresszoldó csoportfoglalkozásainkat és meglátja hosszú távon jobban érzi majd magát!

Mi a stressz?

A stressz napjaink betegsége. Testünk és lelkünk számára természetes a bennünk és körülöttünk történő változásokhoz való alkalmazkodás. A problémák viszont jelentkeznek, ha nem megfelelően reagálunk, ha megtagadjuk a problémát, ha rajtunk kívül álló dolgok miatt aggódunk, ha elnyomjuk negatív érzéseinket, ha tehetetlennek érezzük magunkat a cselekvéshez. Rohanó, állandóan változó világunkban, folyamatosan rákényszerülünk az alkalmazkodásra. Ez a komoly megterhelés stresszt okoz a testnek.

Mit történik a testünkben a stressz hatására?

A stressz következménye lehet a korai öregedés, és a korai betegségek kezdete. Az állandó stressz hatására a betegségek mellett depresszió, aminek ellensúlyozására dohányzás, alkoholizmus, drogfüggőség, és akár öngyilkosság is kialakulhat, ezért fontos a mielőbbi szakszerű stresszoldás.

Stresszoldás – alkohollal?

Sokan azt gondolják, hogy egy pohár bor vagy egy pohár sör elfogyasztása segít ellazulni, ha stresszesek vagyunk. Bár sokan azt hiszik, hogy egy koktél elfogyasztása segít lazítani, a kutatók szerint a stressz és az alkohol kapcsolata kétirányú út. Az új tanulmány ugyanis kimutatta, hogy az alkohol megváltoztathatja azt, ahogyan a szervezetünk a stresszt kezeli. Ha valaki a szorongást vagy feszültséget alkohollal próbálja enyhíteni, valójában súlyosabb állapotot idézhet elő, és meghosszabbíthatja a szorongást.

Stresszoldás – tippek

 1. Pozitív gondolatok
  Megtanulhatja, hogyan kell a gondolatokat pozitív irányba vinni, ha ez sikerül, a stressz is könnyebben kezelhető.
 2. Rend a lelke mindennek
  Csökkenhet a napi stressz, ha tisztaság és rendezett környezet veszi önt körül. Próbáljon meg megszabadulni a felesleges holmiktól, illetve amikor valami új dolgot vásárol, dobjon ki egy régit!
 3. Óvja egészségét
  Táplálkozzon egészségesen és mozogjon
 4. Napi néhány perc csend
  A legjobb gondolatok általában akkor jönnek, amikor kipihentek és nyugodtak vagyunk. Ritkán adódik ilyen alkalom, ugyanis általában azon aggódunk, ami  mindenképp megoldásra vár. Fontos a relaxálás, még ha csak pár percig is tart.

Ossza meg velünk véleményét!

Email címét nem tesszük közzé.