Stresszkezelés – Melyek lesznek a 2014-es év legstresszesebb munkái?

Közzétette | 2013. december 31. | Stresszkezelés | Nincs hozzászólás
egeszsegfejlesztes-tuzolto

Egy munkakeresést segítő internetes portál összeállított egy tízes listát azokról a munkákról, melyek valószínűleg a legtöbb stresszel járnak majd 2014-ben. Az Ön munkahelye vajon köztük van? Lássuk, kik lesznek kitéve legkomolyabban a munkahelyi stressz hatásainak.

Mindenki karrierjében vannak időszakok, amikor úgy érzi, hogy az ő munkaköre a legstresszesebb és a munkahelyi stressz szinte elviselhetetlen súlyként nehezedik rá. Vannak azonban, akik nap mint nap ezt élik át, az életüket, biztonságukat kockáztatva.

A CareerCast listája szerint a legstresszesebb munkája a közkatonáknak van, majd szorosan követik őket a magasabb beosztású tisztek. Ez nem meglepő, hiszen ha éppen nem a harcéren kockáztatják életüket, akkor is óriási fegyelmet követelnek meg tőlük, mind testileg, mind lelkileg.

A dobogó harmadik fokán a tűzoltók állnak, akik szintén életük kockáztatásával mentenek ki másokat égő házakból, ráadásul a katonákhoz hasonlóan nemcsak saját, de társaik testi épségére is oda kell figyelniük.

„Rengeteg pszichológiai foglalkozáson és tréningen veszünk részt. Bár sokan hősként tekintenek ránk, ez a munka mégsem a dicsőségről szól. Sosem tudod, mit hoz az adott nap, talán haza sem térsz többet a családodhoz” – mondta egy több mint 30 éve tűzoltóként szolgáló férfi.

A negyedik helyen a személyszállító repülőgépek pilótái állnak, akik szintén óriási mértékben ki vannak téve a munkahelyi stressznek, hiszen gyakran több száz emberért felelnek és egy esetleges váratlan helyzetben csakis az ő képességeiken múlik az utasok élete.

A fentebb felsorolt munkák képviselőivel rendszeresen foglalkoznak pszichológusok a stresszkezelés érdekében, hogy könnyebben megbirkózzanak a testi és lelki nehézségekkel mindennapjaik során. Amennyiben Ön is szeretne segítséget kérni a munkahelyi vagy magánéleti stressz csökkentéséhez, jelentkezzen stresszkezelés tréningünkre, ahol remek módszereket tanulhat stressz leküzdésére.

A teljes lista 2014 legstresszesebb munkáiról:

  1. Közkatona
  2. Magas rangú katonai tiszt
  3. Tűzoltó
  4. Pilóta
  5. Eseménykoordinátor
  6. PR-vezető
  7. Vállalati vezető
  8. Sajtóriporter
  9. Rendőr
  10. Taxisofőr

Önnek mi a véleménye erről a listáról? Az Ön munkahelye is megtalálható köztük? Szóljon hozzá bátran és tudassa velünk véleményét!

Ossza meg velünk véleményét!

Email címét nem tesszük közzé.