Miért érdemes kipróbálni az autogén tréninget?

Autogén tréning

Érezte már valaha, hogy nem tudja elviselni a vállára nehezedő mindennapos nyomást? Folyamatosan ingerült, feszült? Az akár otthon is végezhető autogén tréninggel jelentősen csökkentheti a stressz káros hatásait és ellenállóbbá teheti önmagát a mindennapok kihívásaival szemben. Az autogén szó arra utal, hogy az egyén önmagán végzi el a gyakorlatokat, ezt a nagyszerű és hatékony relaxációs technikát tehát bárki bármikor képes lesz alkalmazni, miután ellátogatott autogén tréningünkre és szakembereinktől részletesen megtanulta azok felépítését és menetét.

Az autogén tréning felépítése

A tréning első lépései közé tartozik a kényelmes elhelyezkedés, ez történhet ülő vagy fekvő helyzetben, a szoros, kényelmetlen ruhadaraboktól való megszabadulás után. Már önmagában ez sokat segít a feszültség csökkentésében.Ezután következik a tréning meditatív állapotban elvégzendő hat lépése, mely a végtagok elnehezítésétől és ellazításától egészen a légzés és a szívverés tudatos lelassításáig kiterjed. Az általunk kínált autogén tréning 12 héten keresztül tart, heti egy másfél órás alkalommal, legfeljebb 8-10 fős csoportokban. Elképzelhető, hogy az első néhány alkalom után nem tapasztal észrevehető változást, de ilyenkor is érdemes kitartani a foglalkozások végéig, hiszen hatalmas segítség lehet mindennapjai során, ha sikerül elsajátítania ezt az egyedi relaxációs technikát.

Mire érdemes vigyázni az autogén tréning során?

Ha felkeltette érdeklődését a tréning, először mindenképpen ellenőrzött körülmények között, hozzáértő tanítókkal próbálja ki, hiszen mégiscsak a különböző testi funkciók szabályozásáról van szó, így a nem megfelelő technika akár veszélyes is lehet. Arra is fontos odafigyelni, hogy a komolyabb egészségügyi problémákat ne próbáljuk meg otthoni körülmények között kezelni, inkább forduljunk orvoshoz.

Ossza meg velünk véleményét!

Email címét nem tesszük közzé.