Tegye dolgozóit egészségesebbé és produktívabbá

Munkahelyi egészségfejlesztés

A munkahelyi stressz árt dolgozói egészségének és a produktivitásnak. Úgy érzi, beosztottjai lelki problémái miatt puskaporos a légkör munkahelyén? A dolgozók nem jönnek ki egymással, kedvetlenül dolgoznak? A munkahelyi pszichoszociális kockázat felmérés segít rávilágítani a munkahelyi stresszre, annak okaira és megoldást találni ezen problémákra. A munkahelyi stressz valódi járványként terjed.

Egyre gyorsuló világunkban több és több dolgozó érzi úgy, hogy folyamatosan növekszik a rá nehezedő nyomás a munkahelyén. A Londoni Egyetem felmérései szerint a brit munkások az elmúlt húsz év során soha nem érezték magukat annyira frusztráltnak az elvárások miatt, mint most. Európa többi részén sem jobb a helyzet. Egy, az európai dolgozók munkahelyi biztonságával és egészségével foglalkozó szervezet szerint a következő öt évben folyamatosan növekedni fog a munkahelyi stressz.

Fontos, hogy az olyan pszichoszociális kockázati tényezők, mint a munkahelyi stressz, a nyugtalanság vagy a depresszió megfelelő kezelést kapjanak, mivel ezek káros hatással lehetnek az egészségre, a közérzetre, emellett pedig jelentős mértékben csökkenthetik a termelékenységet, eredményességet. A pszichoszociális kockázat kezelés mértéke országonként változik, de az összesített eredmények szerint az európai dolgozók 12%-a egyáltalán nem vesz részt ilyen felmérésen. A munkaadók nagyobbik részénél tehát van lehetőség a kockázatok felismerésére, de mindössze a 37%-uk állít össze kezelési folyamatokat vagy kér külső segítséget a pszichológiai problémák kezeléséhez.

Mekkora károkat okoz a munkahelyi stressz?

A Mentális Egészségközpont becslése szerint Nagy-Britanniában a cégeknek és a magánszemélyeknek évente összesítve 105 milliárd fontjába kerül az, hogy a munkahelyi stressz nem kap megfelelő figyelmet. Az Ön cége vajon mennyivel teljesítene jobban, ha a dolgozók számára nemcsak a fizikai, de a mentális biztonság és egészség is biztosítva lenne? Rendelje meg pszichoszociális kockázat felmérésünket és tudja meg, milyen lelki problémák hátráltathatják a termelést és hogyan küszöbölheti ki ezeket!

Ossza meg velünk véleményét!

Email címét nem tesszük közzé.