Stresszkezelés – Már 5 perc is sokat segíthet!

Közzétette | 2013. december 31. | Stresszkezelés | Nincs hozzászólás
Munkahelyi egészségfejlesztés

A stressz életünk minden területén jelen van, ezért nem meglepő, hogy a stresszkezelésnek is számtalan formája van. Sokan a hatalmas választék ellenére mindig ugyanazzal a módszerrel próbálkoznak enyhíteni a rajtuk lévő nyomást, de a szakemberek szerint hatékonyabb, ha különböző, az adott helyzetnek leginkább megfelelő stresszoldási technikákat használunk.

Vannak stresszkezelési technikák, melyek kicsit hosszabb időt vesznek igénybe vagy teljesen nyugodt, csendes környezetet kívánnak meg (pl.: az autogén tréning), így ezeket bizonyos helyzetekben, például munka közben nem tudjuk alkalmazni.

Ilyen esetekre nyújtanak kiváló megoldást a rövid, ötperces stresszkezelési technikák, melyekkel könnyedén csökkentheti a stressz hatásait. Lássunk néhányat ezek közül!

Stresszkezelés – Légzési gyakorlatok

A légzési gyakorlatok végzése a legismertebb és legnépszerűbb módja a megnyugvásnak, ami nem meglepő, hiszen bárhol, bármikor végezhetőek és már kis gyakorlással is elsajátíthatóak. A stresszkezelés szempontjából legelőnyösebb légzési technikákról többet megtudhat, ha ellátogat stresszkezelés tréningünkre.

Stresszkezelés – Progresszív relaxáció

A progresszív relaxáció szintén egy olyan technika, melynek elsajátításához szüksége lesz egy kis gyakorlásra, de ha sikerül elsajátítania a módszert, akkor bármikor képes lesz hatékonyan ellazítani izmait és egész testét, mely szintén rengeteget jelent a stresszkezelés szempontjából.

Stresszkezelés – Mini meditáció

A meditáció egyre inkább a stresszkezelés egyik legfőbb eszközévé válik, ami nem meglepő, hiszen nemcsak a pillanatnyi stresszt csökkenti, de segít felkészülni a jövőben felmerülő stresszorok kezelésére is. Sokan mégsem élnek ezzel a lehetőséggel, mivel a meditációt valami misztikus, megfoghatatlan dolognak tartják, amit szinte lehetetlen megtanulni. A valóság azonban az, hogy a meditáció egyes fajtái könnyedén elsajátíthatóak, ebben mi is segítünk majd stresszkezelő tréningünkön.

Stresszkezelés – Gyors testmozgás

A testmozgás remek stresszlevezető technika, már egy kis futással vagy néhány fekvőtámasszal is enyhítheti az önre nehezedő nyomást. Persze ez a technika nem alkalmazható mindenhol, de ha lehetőség van rá, érdemes kipróbálni.

Ossza meg velünk véleményét!

Email címét nem tesszük közzé.