A stresszoldás fontossága – Mit tesz a stressz a testünkkel?

Közzétette | 2013. október 03. | Aktuális, Stresszkezelés | Nincs hozzászólás
Stresszoldás

A stressz a szervezet válasza minden olyan történésre, ami valamiféle változást igényel tőlünk. Hasznos is tud lenni, például veszélyhelyzetekben, de ha valaki folyamatosan stresszes állapotban van, annak komoly káros hatásai vannak, ezért fontos a mielőbbi hatékony stresszoldás.

Hogyan hat ránk a stressz? Miért fontos a stresszoldás?

Az emberi test úgy épül fel, hogy bizonyos helyzetekben stresszhatás éri, amire válaszreakciót küld. Ezen válaszreakció során a figyelem megélénkül, emelkedik az adrenalin szint és hevesebb lesz a szívverés. Ez bizonyos veszélyes szituációk elkerülése során nagyon hasznos, akár életmentő is lehet.A legtöbbünk számára azonban a stressz nem egy olyan élmény, mely gyorsan jön és a vészhelyzet megszűnésével el is múlik. Mindennapi életünk során rengeteg kihívással nézünk szembe: befizetetlen számlák, magánéleti, munkahelyi gondok, stb. Ezek hatására sokan állandó stressz alatt vagyunk, ami az állandó görcsös állapot miatt egyáltalán nem egészséges.Hatására ingerlékenyek, érzékenyek és kimerültek leszünk, hosszú távon mindez akár depresszióhoz és egyéb mentális és fizikai megbetegedéshez vezethet.

Mekkora szerepet játszik életünkben a stressz?

Egyes felmérések szerint a Föld teljes felnőtt lakosságának körülbelül 43%-a szenved olyan betegségtől, melyet a stressz váltott ki. Többtucat megkérdezett orvos szerint a hozzájuk ellátogató betegek 75-90%-ánál a stressz is közrejátszott rossz közérzetük kialakulásában. A különböző hosszú távú érzelmi problémák fele szintén a krónikus, kezeletlen stresszre vezethetőek vissza.

Mit tehetünk a stresszoldás érdekében?

Rengeteg tanács kering az interneten a stresszoldással kapcsolatban, de ha úgy érzi, már mindent kipróbált és semmi sem használ, kérje szakember segítségét. Stresszkezelő tréningünkön megtanítjuk, hogyan kezelje a mindennapi nehézségek és miként szabaduljon meg hatékonyan a stressztől és annak káros hatásaitól.

Ossza meg velünk véleményét!

Email címét nem tesszük közzé.