A nyugodt élet mindenkinek jár – Élvezze az autogén tréning előnyeit!

Autogén tréning

Nem titok, hogy a stressz, az örökös nyugtalanság káros hatással van az egészségre, mind fizikai, mind pszichológiai szempontból. Mindezt elkerülheti, ha megtanul hatékonyan relaxálni, megnyugtatni egyszerre testét és lelkét. Ebben nyújt hatékony segítséget autogén tréningünk. Az autogén tréning egy nagyszerű stresszoldó relaxációs technika, mely során meditatív állapotba kerülve megtanulhatja kontrollálni teste reakcióit a kihívásokra. Innentől kezdve egész életét képes lesz jobban irányítása alá vonni és legyőzni a stresszt.

A testünk stresszhelyzetben

Amikor stresszhatás alatt vagyunk, testünk úgy reagál, mintha valamiféle támadást érzékelne: feszültté válunk, megnövekszik a pulzusunk és az adrenalin szintünk, azaz ugyanolyan állapotba kerülünk, mintha az életünkért kéne futnunk. Egy-egy komolyabb munkahelyi, iskolai vagy magánéleti kihívás során órákon, sőt, napokon át szinte szünet nélkül ilyen állapotban vagyunk. Ez olyan nem kívánt eredményekhez vezethet, mint magas vérnyomás, fejfájás, nyugtalanság, feszültség vagy ingerlékenység.

Hogyan segít az autogén tréning?

Az autogén tréning hat gyakorlata bárki számára könnyedén elsajátítható és megtanulása után bármikor gyakorolható, elég kijelölni egy helyet és időpontot, ahol és amikor senki és semmi nem vonhatja el a figyelmünket. A tréning hatékonyan segít megtanulni, hogyan nyugtassuk meg testünket, hogyan lassítsuk le légzésünket, ezzel több oxigénhez juttatva szervezetünket. A feladatok során rengeteget segít, ha kényelmes pozícióba helyezkedünk, megszabadulunk a szorosabb ruhadaraboktól, szemüvegtől és egyéb kiegészítőktől. A feladatok során többek között a heves szívverés is hatékonyan lelassítható, így az autogén tréning kiemelkedően hatékony azok számára is, akik szívproblémákkal, különösen magas vérnyomással küszködnek.

Az autogén tréning hat lépése

  1. A nehezedés gyakorlata
  2. A melegedés gyakorlata
  3. A szívműködés tudatosításának gyakorlata
  4. A légzés egyenletességének kialakítása
  5. A hasi szervek gyakorlata
  6. A fej és homlok gyakorlata

Ossza meg velünk véleményét!

Email címét nem tesszük közzé.